Sinds 2014 ben ik, Linda Helfferich, met de praktijk oefentherapie Cesar gevestigd aan de Ezingerweg 56-57 in Meppel. Ik ben gevestigd op de derde verdieping boven de sportschool en de sporthal. De derde verdieping is met lift en trap goed bereikbaar en is centraal gelegen.

Hiervoor heb ik verschillende praktijken gehad in Zwolle en Meppel. Ik heb in de loop van de jaren verschillende nascholing/bijscholing gedaan op het gebied van o.a. chronische pijn,  CANS (voorheen RSI), sportoefentherapie, bekken- en rugklachten tijdens en na de zwangerschap, kinderoefentherapie, rugklachten, hoofdpijnklachten, algehele ontspanning,  slaapoefentherapie, mindfulness, ACT  en ademhaling. Sinds december 2013 ben ik ingeschreven in het netwerk Chronische pijn(www.netwerkchronischepijn.nl)  Sinds augustus 2017, ben ik na een leerzame nascholing, ingeschreven in het ParkinsonNet(www.parkinsonnet.nl). Sinds 2018 ben ik gespecialiseerd slaapOefentherapeute(www.slaapoefentherapie.nl).

Corona maatregelen.

Sinds 4 mei 2020 mag de praktijk weer deels geopend worden. Voor noodzakelijke behandelingen kunt u weer in de praktijk terecht. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de RIVM voorwaardes. Behandelingen die op afstand mogelijken effectief zijn, middels videobellen, blijven we op deze manier doen. Uiteraard moet de patiënt(e) ermee instemmen om in de praktijk te worden behandeld, indien dit noodzakelijk is.

Het is niet toegestaan om zonder afspraak in de praktijk te komen. Wilt u een eerste afspraak maken doe dit dan via het contactformulier op deze web-site. Er wordt dan zo spoedig mogelijk met u contact opgenomen. Uiteraard kunt u ook zelf bellen. Door middel van deze korte telefonische intake wordt er een advies gegeven om de behandeling in de praktijk te verrichten of dit via (beeld)bellen te doen.

Voorafgaand aan elk consult dient u de volgende vragen te beantwoorden:

• Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten, benauwdheid  of koorts (vanaf 38°C)?

• Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?

• Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

• Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u 1 of meer van bovenstaande vragen met ja beantwoorden, dan kan de behandeling niet in de praktijk plaatsvinden. In overleg met u wordt dan besloten om via beeldbellen een consult te doen of de afspraak te verzetten.

Kan uw behandelend therapeut bovenstaande vragen met ja beantwoorden, dan zal zij u niet in de praktijk kunnen behandelen.

De praktijk heeft ter voorkoming van het virus de volgende maatregelen getroffen:

  • Na elke behandeling wordt het gebruikte materiaal schoon gemaakt.
  • We houden 1,5 meter afstand.
  • Door de patiënten wordt er zo min mogelijk of niet gebruik gemaakt van de toiletten.
  • Indien patiënt en/of therapeut wel gebruikt maakt van het toilet, wordt deze na de tijd gereinigd.
  • Voor en na iedere behandeling worden door zowel de patiënt als de therapeute de handen gewassen.
  • De patiënt wordt gevraagd niet eerder dan 5 minuten voor de behandeling aanwezig te zijn beneden bij het gebouw. De therapeut haalt de patiënt hierop en loopt mee naar boven op 1, 5 meter afstand.
  • Indien nodig, maakt de therapeut gebruik van beschermingsmateriaal(mondmasker, bril en handschoenen)
  • Patiënt wordt gevraagd een grote handdoek en een hoofdkussentje mee te nemen naar iedere behandeling.